Sunday, September 27, 2009

Aidilfitri 2009 part 1

Van 12 seater yang membawa keluarga Zul & Yah dari Singapura. Mereka singgah Kuala Lumpur; famili aku ikut serta ke Perlis.

#####

Tiba di Raudhah Tuan Syed Tajul Arif, Kangar, Perlis. Homestay ini disewa oleh Mus untuk perjumpaan Aidilfitri tahun ini. Mempunyai 6 bilik; Bilik Suhailah (mus), Bilik Nadhrah (Yusof & famili), Bilik Nursyifaa (Zul & famili), Bilik Nurthaqif (aku & famili), Bilik Nursyazaa dan Bilik Afnan (Ruzaimi & famili). Setiap bilik dilengkapi bilik air dan penghawa dingin.
###########

Malam Aidilfitri... kami semua ziarah rumah Ustaz Salleh Adam, (tok guru yang biasanya naik vespa ke mana-mana untuk mengajar).

###########

1 Syawal solat Hari Raya.

###########

Selesai solat Aidilfitri, kami sekeluarga berkumpul.

###########

Bermaaf-maafan, juga meraikan Syurahbil Roslan yang akan menyambung pelajarannya di Mesir.

###########

Sesi fotografi. (Semuanya bergaya).

###########

Ziarah rumah sepupu yang lama tidak berjumpa (hampir 2o tahun). Kemudian ke rumah Nenek Saudara di Utan Aji.

###########


Malamnya, bebudak bermain bunga api... menghabiskan baki semalam. Acara makan malam meriah. Keluarga Siti sampai tengah hari tadi.... turut memeriahkan majlis.

###########

Miqdad dan famili menyertai kami. Dia on the way ke Pulau Langkawi dari Seberang Jaya, Pulau Pinang. Kami semua sibuk mengemas untuk check-out. Sungguuhhh selesa di homestay ini.
Program seterusnya... peminangan Shukri.

###########

Selepas check-out, kami semua bertolak ke Jitra untuk program peminangan Shukri Yusof dengan Najihah. Selamat Bertunang.

###########

No comments: